Slimmer werken in plaats van harder (white belt)

Slimmer omgaan met werkdruk, conflicten en verandering

Powertraining van 1 dag (White belt)

Waarom deze powertraining?

In deze eendaagse powertraining (lage investering, hoge impact) onderzoek je je eigen patronen, ontdek je de krachtige werking van een aantal onderliggende principes en verzamel je een aantal concrete handvatten die je direct na afloop in je eigen (werk)context kunt toepassen. Bovendien; de slinger die je in deze training aan je eigen ‘vliegwiel’ geeft werkt door in alles wat erna komt, op een positieve manier. Ben jij er klaar voor om een verschil te maken? 

Omdat het in de huidige dynamiek, waarin werkdruk continu fors is en veranderingen elkaar steeds sneller opvolgen, belangrijk is om op de eerste plaats goed voor jezelf te leren zorgen. Dat is een voorwaarde om vervolgens ook de oprechte en onverdeelde aandacht op te kunnen brengen die goede samenwerking vraagt. Daar wordt niet alleen jij, maar ook jouw collega’s en je team beter van. Waarvan de meesten van ons zich niet bewust zijn is dat wij allemaal al beschikken over intelligentie- en energiebronnen die wij in onze westerse rationele samenleving niet hebben leren aanspreken. Door te leren hoe je die met elkaar kunt verbinden zet je een andere kijk op jouw eigen wereld ‘aan’. Met meer rust, ruimte en aandacht en tegelijk ook meer verbinding, scherpte en resultaten. Vanuit het perspectief dat dan ontstaat kun je zien hoe je slimmer kunt werken, vaak juist door minder te doen. Wij wijzen je hierbij de weg. Wij geloven dat we toe zijn aan een andere, gezondere dynamiek in organisaties. Daarom deze training.

Leadership CORE Programma (Orange belt)

Voor wie en hoe werkt het?

Voor elke professional die wil werken aan z’n eigen groei. Vakspecialisten, managers, leiders, ondernemers, coaches, trainers die zich beseffen dat ‘steeds harder werken’ niet de oplossing is en die slimmer willen leren werken. Als je dat kunt is het heel logisch om de inzichten die je opdoet ook door te geven aan anderen. Win-win-win!

Wij nemen je mee op een bijzondere dagreis waarbij je dus vanuit een ander perspectief – dat van de Japanse krijgskunst aikido, ook wel bekend als ‘de weg van de harmonie’ – je eigen (werk)situatie met nieuwe ogen gaat onderzoeken. Binnen een eenvoudig en helder kader, dat wij je vooraf aanreiken, leiden we je door een reeks eenvoudige, licht fysieke oefeningen waarbij je ervaart hoe je in alledaagse situaties onbewust uit balans raakt en vervalt in kracht zetten. Maar ook hoe je in diezelfde situaties, door bewust anders te kiezen, moeiteloos krachtig kunt zijn en je energie, balans en werkplezier kan terugpakken. Ervaringsleren wisselen we af met korte relevante onderbouwingen en reflectiemomenten. Verrassend is dat het dichter bij je ligt dan je misschien denkt.

leadership core programma

Wat levert het je op?

maar ook kracht in je lijf en sprankeling in je werk en samenwerking.

als het gaat om patronen, triggers en automatische reacties. Daarbij leer je hoe je kunt terugschakelen naar rust, balans en overzicht.

door te leren centreren. Daarmee verbind je je hoofd, hart en lichaam met elkaar tot een krachtig geheel. Met elkaar een veel rijkere bron als vertrekpunt voor jouw leiderschap dan alleen je hoofd/ratio. je krijgt concrete handvatten om dit in je eigen werkomgeving te doen, zittend, staand en onderweg van de ene naar de volgende vergadering.

en voor wat jij belangrijk vindt. Ook in spannende situaties, zonder te verkrampen of de verbinding met anderen te verliezen.

met je hele hebben en houwen en voorbij oordelen en verschillen. Weten hoe je met de opgedane inzichten en ervaringen een verschil kunnen maken in samenwerking.

en je weet welke vervolgstappen je eventueel kunt kiezen. Daarbij heb je een inspirerende dag beleefd, interessante mensen ontmoet en inzichten verzameld die je niet meer loslaten. Je hebt een eerste stap gezet in verdere groei!

"Between stimulus and response there is a space. In that space is our power to choose our response. In our response lies our growth and our freedom." (Victor E. Frankl)

5/5

krachtige training

'Peter Hoogeveen nodigde de deelnemers uit voor een krachtige training. Zijn motto luidt; ‘In de ontmoeting met de ander leer je jezelf kennen’. Hij deed zijn uiterste best om het vuurtje in ons te ontsteken, en dat lukte!’

Corine Jansen
Co-founder Nederland Luistert en partner CVision
5/5

praktisch, spiritueel en toepasbaar'

'Peter leert en laat leren, bezielt, deelt en geeft. Business aikido; praktisch, spiritueel en toepasbaar'

Theodor van der Lans
Filmmaker
5/5

Uitermate leerzame training

'Ik heb door middel van de fysieke oefeningen ervaren hoe het voelt om veranderingen tot stand te brengen; ook de weerstand die veranderingen teweeg kan brengen is voelbaar, daardoor begrijpelijk en het maakte ook duidelijk hoe deze ook om te buigen. Het was een uitermate leerzame training in een hele ontspannen sfeer.'

Fred Baars
Teamleider participatie Gemeente Uden

Aanmelden