Trainingen

Leiderschap doorleven en doorgeven

Een ‘Black Belt’ voor elke leider

Gelukkig is er steeds meer aandacht voor de fysieke kant van leiderschap. Anders verwoord; hoe je je fysiek als leider kunt gebruiken om een betere en sterkere leider te zijn. Leiderschap resoneert alleen wanneer het echt en oprecht is. Mensen voelen onwillekeurig aan wanneer dit niet zo is, dit als onveilig ervaren en zich gaan inhouden. Het tegenovergestelde is ook waar. Als je als leider zelfbewust bent, in staat om elke situatie vanuit rust en met focus aan te gaan dan draag je die rust over op je omgeving. Dat zelfbewustzijn is niet vanzelfsprekend.

We zijn allemaal gevormd in een vooral rationeel georiënteerde samenleving met een hoge doelgerichtheid en elkaar razendsnel opvolgende veranderingen. Binnen die context balans houden, rust en duidelijkheid scheppen is uitdagend maar tegelijk ook een voorwaarde voor inspirerend, duurzaam, verbindend en effectief leiderschap. Om die reden is Leadership Black Belt opgebouwd van binnen (jij als leider) naar buiten (het effect van jouw leiderschap in jouw context). Daarbij komt dat van alle trainingsvormen ervaringsleren de beste borging garandeert. Bovendien is het niet alleen leerzaam, maar ook leuk en inspirerend om te doen.

Waardevol!

Een black belt staat symbool voor authentiek, verbindend, effectief en inspirerend leiderschap. Met Leadership Black Belt biedt Dojo voor Leiders is dus een unieke programmalijn in een bijzondere en inspirerende oefenplek voor leiderschapsontwikkeling, met onder andere:  

Alle ruimte, speciaal ingericht voor leiders om met gelijkgestemden om te ontdekken, te oefenen, te experimenteren, te leren, af te leren en te ontmoeten.
Je ontwikkelt jezelf niet alleen als leider, maar op de eerste plaats ook als hele mens. Je hebt er dus niet alleen zakelijk profijt van.
Je leert onbewuste contraproductieve gedragspatronen (h)erkennen en opbuigen naar effectief gedrag. Dit leer je vertalen naar je eigen (werk)context.
Je bouwt een kwalitatief sterk netwerk van gelijkgestemden met een gemeenschappelijke taal (door samen te ervaren) dat als supportsysteem kan dienen tijdens en na het Leadership Black Belt programma.
Het helpt je om betere beslissingen te nemen en werkt door in een positieve en veilige teamcultuur, een hogere betrokkenheid en hogere prestaties.
Leren van ervaringen betekent feedback ontvangen vanuit je eigen lichaam. Het is van jou.

Lees bij de programmabeschrijvingen hieronder wat de focus is van de programmadelen en wat het je oplevert.

Leadership Black Belt kan door ons ook incompany verzorgd worden, eventueel in samenwerking met een HR- of L&D-afdeling. Neem hiervoor contact met ons op.

Leadership CORE Programma
(Orange belt)

Leadership CIRLCE Programma
(Green belt)

Leadership MASTER Programma
(Black belt)

5/5

Meegaande beweging

‘Door zijn passie voor zowel Human Resources als Aikido te combineren weet Peter elke individuele medewerker de ‘meegaande beweging’ zo te laten ervaren dat deze vanuit zijn/haar eigen kracht een zo optimaal mogelijk bijdrage kan leveren aan een positief team resultaat.’

Lieke Kluwen
Interim HR manager
5/5

Positieve wijze

‘Deze bewustwordingstrainingen leiden op een positieve wijze tot snel resultaat. Al tijdens de oefeningen worden relaties gelegd met de dagelijkse praktijk, of je nu directeur, HR-manager of b.v. werkzaam bent in sales. Enorme eye-openers ook voor diegenen die denken zichzelf te kennen.’

Robert Jacobs
Directeur/owner Duke & Jacobs executive search
5/5

Concrete handvatten

De training sloot direct aan op wat de deelnemers nodig hadden - zonder dat ze wisten dat ze het nodig hadden. Gevoel en aandacht voor je lijf, concrete handvatten om stevig te staan, directe vertalingen naar samenwerking en werksituaties.

Rolien van Dijk
Programmamanager Leeuwendaal

agenda trainingen