Leadership CORE (orange belt)

Zonder je CORE blijf je eindeloos compenseren

Leadership CORE Programma (Orange belt)

Waarom een Leadership CORE?

Bij het ontwikkelen van leiderschap is het essentieel om te erkennen dat de leider zelf de basis vormt voor effectief leiderschap. Dit programma is ontwikkeld om je eigen leiderschapspotentieel te ontdekken en te versterken zodat je een blijvende impact kunt hebben op te teams en organisaties waarvoor je werkt.

In plaats van te kijken naar externe strategieën en technieken richt dit programma zich op de eerste plaats op het ontwikkelen van de innerlijke kwaliteiten en vaardigheden die nodig zijn voor authentiek leiderschap. Anders gezegd: het met elkaar verbinden en in lijn berengen van je hoofd (ratio), hart (intenties) en lichaam (gevoel, energie). Dan kun je moeiteloos stevig blijven staan in elke situatie én oog houden voor je omgeving. Dan ben je een heel aantrekkelijke partij voor wie met jou als leider te maken krijgt. Daarom dit programma!

Of je nu een ervaren leider bent die z’n vaardigheden wil verfijnen of een talentvolle opkomende leider die zijn potentieel wil ontdekken, in het Leadership CORE Programma bouw je een oersterk fundament voor jouw leiderschap. Het symbool van dit programma is de ‘orange belt’. Die staat voor het aanwakkeren van het vuur in jou. Voor jouw kracht, warmte en scherpte in wie jij bent en waarvoor jij wilt staan. Meld je aan en ontdek de échte kracht van jouw leiderschap.

Leadership CORE Programma (Orange belt)

Wat ga je doen en hoe ziet het eruit?

Kenmerkend voor onze aanpak is samen leren in beweging. Wij leiden je door een reeks oefeningen waarbij je het verschil kunt ervaren tussen je onbewuste, automatische reacties en op basis van onze aanwijzingen bewust gekozen acties in diezelfde situatie. Je lijf geeft je daarbij heel direct terug wat voor jou het beste werkt. Vervolgens reflecteren we hierop, koppelen jouw ervaringen aan wat theoretische kaders zodat je het niet alleen voelt maar ook een gedegen begrip ontwikkelt. Natuurlijk besteden we ook aandacht aan hoe je de opgedane inzichten kunt praktisch maken in je eigen (werk)praktijk.

Samengevat: spelenderwijs ontdekken hoe je moeiteloos krachtig en energiek bent, leren loslaten van gedrag dat niet meer voor je werkt en jezelf echt openen voor wie je bent en wat je kunt.

 
 
leadership core programma

Wat levert het je op?

omdat het duidelijk richting geeft aan welke acties je wel of juist niet verder helpen. Ook heel fijn voor mensen aan wie je leidinggeeft.

als het gaat om het herkennen van automatische reacties, patronen en triggers en weten hoe je die kunt doorbreken en ruimte kunt scheppen om je eigen acties te kiezen

door te leren centreren. Daarmee verbind je je hoofd, hart en lichaam met elkaar tot een krachtig geheel. Met elkaar een veel rijkere bron als vertrekpunt voor jouw leiderschap dan alleen je hoofd/ratio.

door te leren hoe je je fysiek en je adembeweging als leider kunt gebruiken om van stress naar kracht te switchen.

doordat je daadwerkelijk gaat oefenen met het ruimte vinden in extreem stressvolle situaties.

in deze bijzondere 2-daagse, samen met andere leiders, waarbij je hebt geleerd hoe fundamentele leiderschapsprincipes een onderdeel zijn van jouw leiderschap. Je bent gegroeid!

‘Als je je rug recht houdt, dan maak je een buiging voor jezelf’

5/5

krachtige training

'Peter Hoogeveen nodigde de deelnemers uit voor een krachtige training. Zijn motto luidt; ‘In de ontmoeting met de ander leer je jezelf kennen’. Hij deed zijn uiterste best om het vuurtje in ons te ontsteken, en dat lukte!’

Corine Jansen
Co-founder Nederland Luistert en partner CVision
5/5

praktisch, spiritueel en toepasbaar'

'Peter leert en laat leren, bezielt, deelt en geeft. Business aikido; praktisch, spiritueel en toepasbaar'

Theodor van der Lans
Filmmaker
5/5

Uitermate leerzame training

'Ik heb door middel van de fysieke oefeningen ervaren hoe het voelt om veranderingen tot stand te brengen; ook de weerstand die veranderingen teweeg kan brengen is voelbaar, daardoor begrijpelijk en het maakte ook duidelijk hoe deze ook om te buigen. Het was een uitermate leerzame training in een hele ontspannen sfeer.'

Fred Baars
Teamleider participatie Gemeente Uden

Aanmelden